Möjligheten av att en bröllopscateringfirma kan arbeta på många olika sorters platser är något man bör vara medveten om. Många cateringfirmor kan arbeta i kyrkor, stora möteshallar och till och med utomhus i många delar av Sverige. Men det finns några cateringfirmor för bröllop som kan ha en övre gräns på hur många gäster de kan klara av, beroende på de olika platserna som bröllopet kommer äga rum. Det är alltid bäst att firman är mångsidig då man ska ta catering till ett bröllop.

Söker du efter en bröllopscateringfirma? Anlita den bästa cateringfirman för Ditt bröllop

Det hjälper att veta hur långt cateringfirman är från lokalen för bröllopet. Det finns ett antal olika cateringfirmor runt i större städer i Sverige. Det finns också gott om bröllopslokaler runt om i speciellt Stockholm, Göteborg och Malmö. Därför kommer det att hjälpa till att se vem som är relativt nära den lokal som bröllopet kommer att äga rum på.

Hur mycket tar cateringfirman betalt för resor?

Många bröllopscateringfirmor tar extra betalt för resor från ett område till ett annat, och detta är ett viktigt övervägande att vara medveten om. Det är också viktig att veta att kostnaderna för resor och bensin kan variera mellan de olika brittiska cateringfirmorna. Det kan bli för dyrt för vissa cateringfirmor att ta allt från en stad till en annan och att det slutligen blir för mycket för dem att hantera.

Ingår catering redan i priset för lokalen där man planerat sitt bröllop?

anlita en bröllopscateringfirma för ett lyckat bröllop

En viktig sak att tänka på är att på vissa platser kan lokalen man hyrt till bröllopsmottagningen arbeta med sitt eget cateringföretag. Det är en bra idé att ta en titt på vad just den anläggningen har att erbjuda när det gäller maten till bröllopet. Om de tjänster som erbjuds av företaget i fråga inte är tillräckligt bra så är det bäst att hålla bröllopsmottagningen på ett annat ställe så att en annan cateringfirma kan användas.

Vilka maträtter erbjuder cateringföretaget?

Alla bröllopscateringfirmor kan arbeta med en mängd olika typer av livsmedel. En bra sak att kolla upp är alla de olika alternativ av maträtter som cateringfirman kan erbjuda att välja mellan, och som sedan eventuellt ska serveras gästerna på bröllopet. Dessa alternativ kan inkludera tapas, sallader och soppor, huvudrätter, tillbehör och desserter. Varje cateringfirma kan säkerligen arbeta med många olika alternativ för alla möjliga smakpaletter, med det är bra att kolla upp detta innan.

Vad gäller vid försäljning av alkohol?

Den alkoholpolicyn som varje cateringfirma har bör man också tänka på. En bra cateringfirma borde kunna erbjuda en bra drinklista som inkluderar inte bara alkoholfria alternativ men också många alternativ med alkohol i. Vissa kan erbjuda vin från en stor vinlista medan andra kanske erbjuder öl och några speciella drinkar.

Se till att du har koll på hur alkoholen kommer att säljas. Vissa företag tar bara kontanter i baren vid de tillfällen som gästerna måste betala extra för drycken, exempelvis för en särskild drink eller en särskild alkohol. Vissa andra cateringfirmor inkluderar all alkohol, oavsett vilken, i priset för resten av cateringen.

Erbjuder cateringfirman även mat till personer med speciella matbehov såsom vegetarianer eller allergiker?

En viktig sak att se över är hur väl cateringfirman kan hantera särskilda kostbehov hos gästerna. Det händer ofta att vissa av de gäster som kommer på bröllopet inte kan äta en särskild mat eller ingrediens på grund av hälsoskäl eller allergier. Ibland kan vissa gäster vilja avstå en viss mat av personliga anledningar okända för oss. Oavsett om personen i fråga är vegetarian, allergisk mot vissa saker eller måste avhålla sig från en viss mat, så är det bra att se till att cateringfirman man väljer kan förhålla sig till det, och laga maten så att de passar även dessa personer med speciella matbehov.

Kan cateringfirman hjälpa till med bröllopstårtan?

Det sista du bör kolla upp gällande maten till bröllopet är såklart bröllopstårtan. Många cateringfirmor har en konditorifirma de jobbar tätt tillsammans med och de kan hjälpa dig med att baka bröllopstårtan. Det finns en stor variation gällande design på bröllopstårtor och cateringfirman kan presentera dem för dig och hjälpa dig, inkluderat tårtor med många lager. Glöm bara inte att se till att tårtan du beställer är stor nog så att det räcker till alla gäster som kommer till bröllopet.

Planera allt tillsammans med cateringfirman i god tid inför ditt bröllp

Kom ihåg att ta reda på hur långt i förväg som du måste planera allt med cateringfirman. För att få ut det mesta av de läckra maträtterna som smeker de flestas palett medhårs, så är det viktigt att cateringfirman har gott om tid för att förbereda sig. De flesta svenska cateringfirmor ber om att man bokar minst en månad i förväg om man vill ha catering till ett bröllop i Stockholm eller större svenska städer. Se till att du vet senaste datum i förväg som cateringfirman kräver att deras kunder bekräftar reservationen.

Glöm inte bort alla kostnader som detta event kommer att innebära. Vissa cateringfirmor tar betalt per skalle medan andra för mängden mat som måste lagas. Alla cateringfirmor har olika prislistor så det hjälper att du har koll på dessa när du överväger vilken cateringfirma du ska anlita för bröllopet.

Det är oerhört bra om du har alla dessa saker i åtanke då du letar efter en cateringfirma i Sverige. Det finns många bröllopscateringfirmor att välja mellan när du letar runt efter den rätta för dig och ditt bröllop. Anlita den som uppfyller dina kriterier samt som är inom Din budget. Om du funderar på att anlita ett cateringföretag så hjälper det att tänka på vissa saker för att se till att cateringfirman du anställer kommer att kunna möta alla dina behov vid bröllopet. En bra bröllopsmiddag är en som alla njuter av och som flyter på problemfritt från början till slut.