Många blivande brudar fokuserar på att hitta den perfekta brudklänningen och noggrant arbeta med bordplaceringsdetaljerna, så att alla gäster trivs, och lämnar maten till att ta itu med senare. Detta är att arbeta omvänt, då den cateringfirma och mat du väljer är det som kommer att avgöra hur minnesvärt ditt bröllop blir, och hur mycket gästerna kommer att trivas.

Vad en bra cateringfirma kan göra för ditt bröllop

Låt det bli ett drömbröllop med rätt cateringfirma

Om du anlitar de bästa inom bröllopscatering så kommer deras personal och vackert upplagd mat berika helheten av bröllopet, och bidra till den glädje och lycka som naturligt går hand i hand med ett bröllop. Men, om man å andra sidan väljer fel cateringfirma så kan hela middagen förvandlas till en total katastrof.

Du vill nog inte vänta till bröllopsdagen för att se åt vilket håll det lutar med din valda cateringfirma. Läs igenom dessa tips och använd dem då du letar efter en passande firma, och låt dem hjälpa dig att slutligen välja det bästa alternativet för dig.

  1. En bra bröllopscateringfirma kommer att servera varm, färsk mat på utsatt tid.

Något av det värsta som kan hända på bröllopet är att allt kretsar runt maten:

Varm mat kan serveras kallt. Frukt, grönsaker och andra ingredienser kan vara allt annat är färska. Maten kan komma sent och göra så att gästerna måste vänta och därmed förstöra tidslinjen på festen. Maten som serveras kanske inte är det du beställde.

När man överväger att anlita en cateringfirma för bröllopet, fråga dem om deras policy gällande färsk mat samt se över historiken om hur de varit tidsmässigt med andra kunder. Du vill med säkerhet ha en service som serverar färsk och varm mat och som är exakt det du beställt.

Efter du valt cateringfirma se till att du verifierar hela beställningslistan ända ner till vinet, för att se till att du får precis det du vill ha.

  1. Cateringfirman ska ta hand om både gästerna och brudparet under bröllopsmiddagen

Tyvärr så är det inte alls ovanligt att de nygifta efter bröllopet får reda på att deras gäster inte alls behandlades med samma ödmjukhet och respekt av personalen som brudparet själva. De bästa bröllopscateringfirmor ska inte bara överösa brudparet i uppmärksamhet, utan också väl ta hand om alla gäster och vara uppmärksam på en professionell nivå.

Se till att ni diskuterat igenom vilket arbete som personalen ska utföra på bröllopet innan du bokar ditt bröllop med cateringfirman. Om du förväntar dig att de också ska servera vin och se till att gästernas glas alltid är fulla, eller göra något annat förutom att servera själva maten, se till att detta framgår klart.Ju mer du förväntar dig av personalen, ju mer kommer firman att fakturera dig, därför är det extra viktigt att dina förväntningar framgår glasklart direkt från början.

Även om de bara ställer fram maten och gästerna serverar sig själva, så ska personalen alltid vara artiga och trevliga med dina gäster.

  1. De bästa cateringfirmor gör skillnad på bröllop och andra event.

Det är vanligt att man hittar många bra cateringfirmor nätet, men många utav dem går inte in särskilt djupt på information om priser och tjänster till bröllop på hemsidan. Varför är det så? Jo, för att de förstår att varje bröllop är olikt det andra, och att ett bröllop är ett särskilt typ av event. De flesta cateringfirmor som gör bröllop föredrar att diskutera dina behov och förväntningar för bröllopet personligen så att de helt förstår exakt vad du vill ha innan de ger dig en offert.