Tips att fundera över då du överväger att anlita en eventcatringfirma

  1. Det är enklare! Cateringfirman gör allt arbete och du behöver bara berätta för dem hur många gäster som kommer och bestämma en meny. Planera helst in runt sex möten med dem innan eventet för att reda ut alla eventuella knutar.

catring-tips och ideér

  1. Anställ dem i god tid innan. Många av de riktigt bra cateringfirmorna kan vara bokade ett år framåt och kommer vilja ha tre till sex månaders förberedelsetid för att kunna ordna cateringen till ditt event ordentligt. Därför bör du börja leta efter en cateringfirma så fort som du vet att du kommer behöva en. Ju tidigare du kan boka en, desto bättre kommer urvalet av cateringfirmor vara.
  1. Ibland är inte störst nödvändigtvis bättre. Det är inte alltid som den största och dyraste eventcateringfirman är den absolut bästa. Många av de mindre firmorna kan arbeta hårdare eftersom de har ett rykte att bygga upp. Dessutom så kan de större cateringfirmorna många gånger använda sig av konserverad mat eller halvfabrikat, medan de mindre oftast brukar laga allt från grunden.
  1. Nätverk. De flesta cateringfirmor har ofta ett nätverk av andra relaterade tjänster såsom florister, designers och DJs, så om du också är ute efter någon av dessa tjänster så bör du fråga din cateringfirma om vilka de skulle rekommendera. Detta kan resultera att det blir enklare för dig och kanske till och med billigare.
  1. Läs på. Innan du anställer någon så se till att du gör din del av jobbet. Kolla alla referenser för att vara säker på att andra kunder har varit nöjda med cateringfirman. Se också till att det är certifierade, både gällande säkerhet likväl som mathantering. Miljökontoret utfärdar denna certifiering och den bör finnas synbar på cateringfirmans kontor. Utöver detta be om en kopia på deras försäkring för att se till att de är rätt försäkrade.
  1. Gör ett besök. Innan du skriver under kontraktet, besök cateringfirmans arbetsplats. Många gånger erbjuder de små smakprov av deras mat och detta kan vara något att dra nytta av för att kunna avgöra om maten är bra eller inte.
  1. Oftast så måste man betala hälften av summan för cateringtjänsten innan för att bekräfta bokningen. Slutbetalningen bör oftast betalas några veckor efter eventet. Om du måste avboka se till att du kontaktar cateringfirman så snart du vet, eftersom ju fortare du meddelar dem, ju mer av din inbetalning kan du få tillbaka.Många gånger dock så kan du tappa hela din deposition eller måsta betala ännu mer om du avbokar mindre än 30 dagar innan eventet. Det är alltid en bra sak att läsa det finstilta i kontraktet för att i förhand veta vad som gäller angående dessa straffavgifter.
  1. När man arbetar med en cateringfirma så kan det vara bra att underdriva budgeten lite så du har lite andrum om du måste ändra i menyn eller lägga till gäster. De flesta event som använder sig av cateringfirmor kostar oftast mer i slutändan än originalofferten, så du kan lättare hålla din budget om du sätter den lägre än vad den är, redan från första början.

Viktigt att veta vid food catering

Oavsett hur du känner för det så kan en bra cateringtjänst för ditt bröllop kosta dig en hel del pengar. Men om du gör lite efterforskningar innan så kan du lyckas göra en bra affär när du väljer cateringfirma, som gör ett fantastiskt jobb på din middag. Glöm inte bort att detta är din stora dag, och du vill inte hela tiden sitta som på nålar. Kanske får du precis det du betalar för.