Många verksamheter nu för tiden ber om hjälp av andra då de utför sina projekt. Därför träffas många firmor för att diskutera olika alternativ och de frågeställningar som finns. Ett affärsmöte kan ta några timmar eller t.o.m. en dag eller två, innan parterna har fattat beslut på de viktiga punkterna. Med detta i åtanke så kan man förstå att det är a och o att anlita en cateringfirma som gör dina klienter nöjda. En bra catering under ett affärsmöte kan hjälpa bygga upp ett bra förhållande till dina klienter och leverantörer.

Catering för företag och affärsmöten

företagscatering

Precis som när man ska anordna ett event så är cateringen för ett möte sällan en enkel sak. Det är mycket man måste ta hänsyn till. Saker som man måste veta är hur många gäster det är, vilken lokal, vilken mat och dryck som ska erbjudas, vart lokalen ligger, hur den ser ut och självklart också företagets budget. Bara efter att detta är utrett kan ett smidigt möte ske. Därför är det viktigt att följa dessa regler då man ska utföra catering till ett affärsmöte:

Planera innan du anlitar en cateringfirma

  1. Antal gäster. När man ska utföra catering för ett affärsmöte är det oerhört viktigt att du skrivit ner exakt hur många som kommer att delta i mötet. Att kunna avgöra om det är en liten eller en stor grupp som ska träffas kan hjälpa dig då du letar efter den rätta lokalen som passar antalet samt också hur du ska planera menyn.

 

  1. Catering för affärsmöten kan bli ganska dyrt. Därför är det av största vikt att du begär en budget som kommer att hålla för att möta alla behov för det förväntade antalet gäster. Det är också viktigt att du använder pengarna i budgeten endast till saker som kan göra ditt affärsmöte till ett bättre möte.

 

  1. Plats och tid. Att hålla till på en bra plats är väldigt viktigt då många av dina förväntade gäster kanske inte kan komma om du väljer ett ställe som ligger för långt från deras arbetsplatser. Då det gäller själva lokalen för mötet så kan detta variera från ett konferensrum på ditt företag till ett större mötesrum på något hotell. Storleken på lokalen beror på hur många personer som du bjudit in till mötet. Att ha bestämt tid för mötet kommer också kunna hjälpa dig med dina cateringförberedelser.

 

  1. Mat och dryck som ska serveras. Det är mycket viktigt att ha en välplanerad meny när man tar catering till affärsmöten. Var oerhört noggrann så du vet exakt antal på gästerna så att inte mat eller dryck tar slut. Det bör också finnas mat och dryck alternativ så att dina gäster har mycket att välja ifrån.

 

  1. Iordningställning. Då du vet hur många gäster som ska delta, vilken budget du har, vilken plats och tid samt den bestämda menyn, så återstår iordningställningen av lokalen som sista steg i planeringen. Detta innebär att dekorera lokalen, ställa ut rätt antal bord och stolar samt annan utrustning som kan behövas för just detta affärsmöte.

Catering för ett affärsmöte kan vara minst lika krävande som förberedelser för ett stort event om man inte vet vart man ska börja. Att veta hur man gör ger dig massor med kontroll då det gäller tidsplaneringen och mötesmiljön. En lyckad catering är ett bra sätt att bygga goda förhållanden med dina klienter och leverantörer. Kom ihåg hörnstenarna för catering i en bra planering: gäster, budget, plats och tid, meny och iordningställande. Om du planerat med hänsyn till dessa så kommer du med säkerhet få ett smidigt affärsmöte.