Lunchcatering är en ständigt växande affärsverksamhet som tillgodoser människors behov av överdådiga måltider mitt på dagen vid lunchtid. Den erbjuder en stressfri lunch speciellt för den gruppen människor som är på möten hela dagarna, och som inte har tid att gå ut och äta. Lunchcatering passar bra vid speciella tillfällen eller sammankomster som hålls vid lunchtid, och som kanske är den enda tiden på dygnet som upptagna människor kan sätta sig ner och äta. Läs vidare för olika typer av lunchcatering

Typer av lunchcatering

lunchcatering

Det finns två grundläggande typer av catering. Den första är den som görs på plats. Här förbereds och tillagas maten samt serveras, allt på samma plats där sammankomsten kommer att ske. Den andra typen är den man tar in. Maten är förberedd och tillagad på en annan plats av cateringfirman och serveras sedan där det är bestämt att man ska äta.

Andra typer av catering omfattar eventcatering, företagscatering, mobil catering och industriell catering. Eventcatering serverar mat på storskaliga fester. Företagscatering syftar till att tillhandahålla mat på affärsmöten, konferenser och på utbildningar. Mobil catering å andra sidan är fristående, och med det menas att cateringfirman flyttar från en plats till en annan medan de säljer sin mat. Industriell catering lagar dagliga måltider till skolor, sjukhus och andra institutioner.

Vad innebär begreppet catering

Cateringfirman tar hand om allt, från tillagning av den valda maten till servering när människorna sitter vid bords. De tar också hand om eventuellt bordsarrangemang likväl den utrustning som behövs för evenemanget. Mycket omtanke läggs på menyn då den är den viktigaste att överväga i cateringbranschen.

Cateringfirmor tänker också på hur de ska servera. Stilen beror på vilken typ av mat som efterfrågats av kunden, samt den plats där maten ska serveras. Lunchcatering, samt catering för andra liknande tillfällen, kan serveras med gästerna sittandes vid bords eller på en buffé. Att servera gästerna sittands bör övervägas när platsen kanske känns för liten för det stora antalet gästerna. Vissa föredrar denna cateringstil eftersom maten serveras framför ögonen på dem och de tycker att det ger eventet mer klass. Men eftersom denna stil kräver serveringspersonal så kan kostnaden för sådan catering vara något dyrare.

Buffécatering för större event

Bufféalternativet beaktas när platsen är rymlig eller när människor har tid att stå och köa för maten. Med detta alternativ kan gästerna välja mellan en mängd olika maträtter på buffébordet och de bestämmer själva hur mycket de vill äta. Kostnaden för catering med buffébord är lägre jämfört med en sittande måltid.

Att ta in catering är en stor hjälp vid nästan alla tillfällen. Det möjliggör för en problemfri förberedelse och presentation av maten. Det erbjuder också en möjlighet att fly från ansvaret för röran som ett event kan medföra, eftersom cateringfirma är de som kommer att städa platsen strax efter evenemanget med. Upptagna människor i dessa stressande tider behöver smarta cateringtjänster för att få sina matbehov tillfredsställda då de utför sina arbeten i skolan eller på en arbetsplats. En lunchcateringfirma tillgodoser detta behov och tar på sig allt krångel så att kunden kan njuta av maten med sina kompisar, kollegor eller klasskamrater.