Hur funkar Catering?
Om lokalen är liten så är det bäst att ta bort alla stolar och servera maten nära en vägg. Arrangera buffébordet så att det går att ta tallrikar och mat från båda håll. En fin dekoration kan ställas på mitten av ... Läs mer
För att underlätta vid valet att anlita catering i Broddebo har vi listat en del punkter som är viktiga att tänka på innan du väljer catering.
Nummer ett: Kan cateringfirman erbjuda ett antal olika menyalternativ? Framförallt, har de menyer på den typ av mat du planerat att servera på ditt event? Se på företagets hemsida där du ofta kan hitta mera detaljerade menyer och få tips och inspiration. Kontakta annars din matleverantör och fråga om du kan få denna information mejlad eller faxad till dig.
Nummer två: Vilken typ av tillställning ska du anordna? Är det för företag eller är tillställningen privat, litet eller stort, enkelt eller formellt, inomhus eller utomhus? Kontrollera och säkerställ att den catering du anlitar kan hantera den typ av tillställning du har planerat för. Dubbelkolla även att cateringfirman är tillgängliga på det önskade datumet.
Se exempel på dryck som passar till ett evenemang nedan.
2013 Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, Frankrike
Systembolaget nr: 2185, 69 kronor, 750 ml
Ett utmärkt budgetvin med inslag av mandarin, färska örter och ostronskal. Ett lättsamt vin med klassisk strama. Passar perfekt till lättare fiskrätter och skaldjur. Törstsläckande friskt, fräscht vitt vin för sommartider med en härlig syra.
Melleruds Utmärkta Pilsner, Sverige
Systembolaget nr: 1253, 12.90 kronor, 330 ml, 4.5%
En ny favorit öl på sommaren som är en riktig törstsläckare. Perfekt att smutta på till all slags mat såsom utan tilltugg. Rekommenderas starkt! En förnimmelse av honung gifter sig med gula frukter och brödiga toner. En utmärkt pilsner – namnet gör sin rätt här.
Åtvidabergs Hotell & Restaurang
Restaurangen drivs av Collins Logi & Gastronomi, med Thomas Collin och Nils-Erik Elf Svensson som ägare. Vår inriktning är husmanskost med hög kvalitet.
I våra lokaler finns stora möjligheter, skall du ha fest eller konferens? Ordna gästerna så ordnar vi resten! Vi har möjlighet att ordna konferens för upp till ca 50 personer.
Är du på resande fot och behöver ett bra och prisvärt boende? I våra nyrenoverade hotellrum kommer du inte att längta hem. Läs mer på vår hemsida.
Restaurang Å-Caféet
Mitt i Söderköping mellan Storån och Göta kanal ligger vi. Huset har renoverats nyligen och fått ett helt nytt kök. Samtidigt handikappanpassades huset med bl. a. en ramp vid entrén. Restaurangen har en stor à la carte-meny och erbjuder många kött, fisk och vegetariska rätter.
Under sommarhalvåret är uteserveringen i den stora trädgården öppen. Här serveras lunch, à la carte och fika. På kvällarna serveras helstekt lamm och gris direkt från utegrillen. Väl mött!
Om lokalen är liten så är det bäst att ta bort alla stolar och servera maten nära en vägg. Arrangera buffébordet så att det går att ta tallrikar och mat från båda håll. En fin dekoration kan ställas på mitten av ... Läs mer
Bröd förväntas rent generellt finnas på en bankett. För att få gästerna intresserade från när de sätter sig ner, se till att brödkorgen innehåller en bra variation. Servera inte bara vanliga frallor utan erbjud alla möjliga sorters bröd. ... Läs mer
Antal gäster. När man ska utföra catering för ett affärsmöte är det oerhört viktigt att du skrivit ner exakt hur många som kommer att delta i mötet. Att kunna avgöra om det är en liten eller en stor grupp som ... Läs mer
Se till att du har koll på hur alkoholen kommer att säljas. Vissa företag tar bara kontanter i baren vid de tillfällen som gästerna måste betala extra för drycken, exempelvis för en särskild drink eller en särskild alkohol. Vissa andra cateringfirmor ... Läs mer
Vissa cateringfirmor ber om en viss procent av kostnaden för eventet i förväg. Innan du anlitar din cateringfirma så fråga om vilka betalningsvillkor som gäller. Vissa vill också ha hela summan i förväg. Om du betalar i förväg se till att ... Läs mer