Catering till olika event
Om lokalen är liten så är det bäst att ta bort alla stolar och servera maten nära en vägg. Arrangera buffébordet så att det går att ta tallrikar och mat från båda håll. En fin dekoration kan ställas på mitten av ... Läs mer
För att underlätta vid valet att anlita catering i Djupvik har vi listat en del punkter som är viktiga att tänka på innan du väljer catering.
Nummer ett: Kan cateringfirman erbjuda ett antal olika menyalternativ? Framförallt, har de menyer på den typ av mat du planerat att servera på ditt event? Se på företagets hemsida där du ofta kan hitta mera detaljerade menyer och få tips och inspiration. Kontakta annars din matleverantör och fråga om du kan få denna information mejlad eller faxad till dig.
Nummer två: Vilken typ av tillställning ska du anordna? Är det för företag eller är tillställningen privat, litet eller stort, enkelt eller formellt, inomhus eller utomhus? Kontrollera och säkerställ att den catering du anlitar kan hantera den typ av tillställning du har planerat för. Dubbelkolla även att cateringfirman är tillgängliga på det önskade datumet.
Se exempel på dryck som passar till ett evenemang nedan.
2013 Casal di Serra Classico Superiore, Italien
Systembolaget nr: 12419, 79 kronor, 750 ml
En gammal favorit som alltid uppskattas och som fått högt betyg. Är välbalanserad trots stora volymer. Mogna päron, citrus och jäst samsas med tropiska frukter. Den fräscha syran samt kryddiga eftersmaken kommer från verdicchio druvan. Passar bra till grillade grönsaker och fisk. Kombinera med en god sås med färska örter i.
Melleruds Utmärkta Pilsner, Sverige
Systembolaget nr: 1253, 12.90 kronor, 330 ml, 4.5%
En ny favorit öl på sommaren som är en riktig törstsläckare. Perfekt att smutta på till all slags mat såsom utan tilltugg. Rekommenderas starkt! En förnimmelse av honung gifter sig med gula frukter och brödiga toner. En utmärkt pilsner – namnet gör sin rätt här.
Om lokalen är liten så är det bäst att ta bort alla stolar och servera maten nära en vägg. Arrangera buffébordet så att det går att ta tallrikar och mat från båda håll. En fin dekoration kan ställas på mitten av ... Läs mer
När man arbetar med en cateringfirma så kan det vara bra att underdriva budgeten lite så du har lite andrum om du måste ändra i menyn eller lägga till gäster. De flesta event som använder sig av cateringfirmor kostar oftast mer i slutändan än ... Läs mer
Plats och tid. Att hålla till på en bra plats är väldigt viktigt då många av dina förväntade gäster kanske inte kan komma om du väljer ett ställe som ligger för långt från deras arbetsplatser. Då det gäller ... Läs mer
Ibland kan vissa gäster vilja avstå en viss mat av personliga anledningar okända för oss. Oavsett om personen i fråga är vegetarian, allergisk mot vissa saker eller måste avhålla sig från en viss mat, så är det bra att se till att cateringfirman ... Läs mer
Det är mycket viktigt att man inte låter gästerna få vänta på att bli serverade. Innan du anlitar någon cateringfirma så fråga hur mycket serveringspersonal de erbjuder per antal gäster.... Läs mer