Tips på god cateringmeny
Med denna artikel gällande mat och dryck catering som hjälp, kan du vända din skakade debut i cateringmenyplanering till en succéfest som kommer få dina gäster att böna och be dig om dina hemliga tricks efteråt.... Läs mer
För att underlätta vid valet att anlita catering i Sörnoret har vi listat en del punkter som är viktiga att tänka på innan du väljer catering.
Nummer ett: Kan cateringfirman erbjuda ett antal olika menyalternativ? Framförallt, har de menyer på den typ av mat du planerat att servera på ditt event? Se på företagets hemsida där du ofta kan hitta mera detaljerade menyer och få tips och inspiration. Kontakta annars din matleverantör och fråga om du kan få denna information mejlad eller faxad till dig.
Nummer två: Vilken typ av tillställning ska du anordna? Är det för företag eller är tillställningen privat, litet eller stort, enkelt eller formellt, inomhus eller utomhus? Kontrollera och säkerställ att den catering du anlitar kan hantera den typ av tillställning du har planerat för. Dubbelkolla även att cateringfirman är tillgängliga på det önskade datumet.
Se exempel på dryck som passar till ett evenemang nedan.
2013 Casal di Serra Classico Superiore, Italien
Systembolaget nr: 12419, 79 kronor, 750 ml
En gammal favorit som alltid uppskattas och som fått högt betyg. Är välbalanserad trots stora volymer. Mogna päron, citrus och jäst samsas med tropiska frukter. Den fräscha syran samt kryddiga eftersmaken kommer från verdicchio druvan. Passar bra till grillade grönsaker och fisk. Kombinera med en god sås med färska örter i.
Weihenstephaner Kristall Weissbier, Weihenstephan, Tyskland
Systembolaget nr: 1512, 19.90 kronor, 500 ml, 5,4%
En uppfriskande veteöl som passar utmärkt till kräftor och skaldjur. Mild med mycket citrusinslag, en touch av grädde och betydande humle. Tyskar kan sin öl! Perfekt för dig som gillar en läskande och gemytlig tysköl.
Hoting Unlimited AB
Vårt 50-tals hus har genomgått en "total makeover" från att vara en gammal läkarstation till att bli "Möjligheternas Hus" där upplevelse och känsla står i centrum.
Hos oss är du borta - fast känslan är att du är hemma! Välj mellan egen svit med badrum, enkelrum, dubbelrum eller boende i Himlavalvet. Vi serverar dig genuin husmanskost, i möjligaste mån tillagade av lokala råvaror. Vi kan även erbjuda catering.
Här finns också spa, pub, konferens möjligheter och mycket annat!
Nipanhotellet
- Det lilla hotellet med de stora möjligheterna.
Nipanhotellet är familjeägt så personlig service har hög prioritet hos oss. Lukten av hembakt bröd är en stor trivselfaktor liksom hemlagad mat.
Välkommen!
Storåns Turistservice
Vi ger dig exklusiv tillgång till upplevelser och äventyr i natur och fjäll. Här är några exempel på vad vi har att erbjuda:
- Campingstugor
- Vildmarkscamping
- Natur och kultur
- Skotersafari
- Hundspannsturer
- Jakt och fiske
- Matupplevelser
- Skoteruthyrning
- Segwayuthyrning
Vi har många andra events. Ring eller besök vår hemsida för mer information. Välkommen!
Restaurangen startades redan 1978 i Konsum Domus regi. På den tiden var det en ren personalrestaurang, men 1990 öppnades lokalerna även för externa kunder. Verksamheten drivs av mig, Bengt-Ove, som är utbildad kock på Lorensberg i Göteborg. Tillsammans med mina anställda gör jag allt för att du ska få en angenäm smakupplevelse i goda vänners lag. Snabb, god och vällagad mat är vårt signum. Förtitta på veckans matsedel på hemsidan. Välkomna!
Restaurang Varvsberget AB
På Varvsbergets topp, 149 meter över havet, ligger vår åttkantiga restaurang med panoramafönster runt om, som av många anses som Sveriges vackrast belägna. Här äter du god mat i vacker miljö med en fantastisk utsikt över staden och delar av Höga Kusten.
Vi har fullständiga rättigheter och öppet året runt för lunch, a la carté och grupparrangemang under sommaren även uteservering, med allt som hör till.
Restaurangen bedöms som mycket handikappvänlig
Restaurangen drivs av Krögare Annelie Nordström med
Köksmästare Erik Eklund
Med denna artikel gällande mat och dryck catering som hjälp, kan du vända din skakade debut i cateringmenyplanering till en succéfest som kommer få dina gäster att böna och be dig om dina hemliga tricks efteråt.... Läs mer
Iordningställning. Då du vet hur många gäster som ska delta, vilken budget du har, vilken plats och tid samt den bestämda menyn, så återstår iordningställningen av lokalen som sista steg i planeringen. Detta innebär att dekorera lokalen, ställa ut rätt antal ... Läs mer
Fråga cateringföretaget om de har några andra event planerade den dagen. Det idealiska vore om ditt bröllop var deras enda åtagande den helgen så att du kan få all uppmärksamhet själv medan ni planerar eventet.... Läs mer
Glöm inte bort alla kostnader som detta event kommer att innebära. Vissa cateringfirmor tar betalt per skalle medan andra för mängden mat som måste lagas. Alla cateringfirmor har olika prislistor så det hjälper att du har koll på dessa när du överväger ... Läs mer
Mobila cateringfirmor erbjuder mat från deras fordon. De har sällan en fysisk adress eftersom de använder fordonet som huvudkontor och bas. Mobila cateringfirmor anlitas ofta till konserter och stora utomhusevenemang, men deras tjänster kan också erbjudas på olika arbetsplatser likaväl som för det livliga ... Läs mer