Catering till olika event
Om lokalen är liten så är det bäst att ta bort alla stolar och servera maten nära en vägg. Arrangera buffébordet så att det går att ta tallrikar och mat från båda håll. En fin dekoration kan ställas på mitten av ... Läs mer
För att underlätta vid valet att anlita catering i Slätthall har vi listat en del punkter som är viktiga att tänka på innan du väljer catering.
Nummer ett: Kan cateringfirman erbjuda ett antal olika menyalternativ? Framförallt, har de menyer på den typ av mat du planerat att servera på ditt event? Se på företagets hemsida där du ofta kan hitta mera detaljerade menyer och få tips och inspiration. Kontakta annars din matleverantör och fråga om du kan få denna information mejlad eller faxad till dig.
Nummer två: Vilken typ av tillställning ska du anordna? Är det för företag eller är tillställningen privat, litet eller stort, enkelt eller formellt, inomhus eller utomhus? Kontrollera och säkerställ att den catering du anlitar kan hantera den typ av tillställning du har planerat för. Dubbelkolla även att cateringfirman är tillgängliga på det önskade datumet.
Se exempel på dryck som passar till ett evenemang nedan.
2013 Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, Frankrike
Systembolaget nr: 2185, 69 kronor, 750 ml
Ett utmärkt budgetvin med inslag av mandarin, färska örter och ostronskal. Ett lättsamt vin med klassisk strama. Passar perfekt till lättare fiskrätter och skaldjur. Törstsläckande friskt, fräscht vitt vin för sommartider med en härlig syra.
Mikkeller American Dream
Systembolaget nr: 1246, 19.90 kronor, 330 ml, 4.6%
Wow! Denna ljusa lager öl är väldigt sammansatt och välgjord. Att ölet har en lagom alkoholhalt gör den ännu attraktivare vid en tillställning där man inte vill att gästerna tappar koncentrationen. Fruktig karaktär där en tydligt märkbar beska samsas med citrusfrukter med brödtoner och inslag av fräscha aprikoser.
På Gottskär Hotell erbjuder vi konferenser och tillställningar för upp till 80 personer i nya fräscha lokaler. Vi har en snygg restaurang med gourmetmat och havsutsikt, logi i hotellannexen samt en lodge som komplement.
8 sjömil söder om Gottskär, finns ön Nidingen, Sveriges första fyrplats. Där erbjuder vi konferenser och upplevelser för upp till 12 personer, helpension i unik miljö med avskildhet, gourmetmat och magiska upplevelser.
Om lokalen är liten så är det bäst att ta bort alla stolar och servera maten nära en vägg. Arrangera buffébordet så att det går att ta tallrikar och mat från båda håll. En fin dekoration kan ställas på mitten av ... Läs mer
Var försiktig med: Att underskatta denna lösning är lätt. Man måste lägga upp på tallrikar och sedan plocka in dem, samt byta ut dem efter varje rätt. Uppläggningsfaten är ofta väldigt tunga såsom serveringsbesticken. Denna metod kräver absolut mest av ... Läs mer
Fråga om alla eventuella övriga kostnader. Titta inte bara på priserna som står på menyn, utan se till att du fått en helhetsbild av totalkostnaden. Eventuella kostnader man bör fråga om är: Hyra för dukar, servetter, tallrikar, glas och bestick Öppningsavgifter för alkohol ... Läs mer
Försök alltid få en bild av vilka typer av event som cateringfirman jobbat på så att du inte blir obehagligt överraskad på festdagen. Olika cateringfirmor är specialister på olika områden utav matcatering.... Läs mer
Det finns många fördelar med ett buffébord på ett större event. Du kan hålla dig inom din budget även fast dina gäster kan äta så mycket som de orkar. Du kan också se till att dina gäster får avnjuta en avslappnad och ... Läs mer